Tarpa Manufaktúra - Lekvárok


Tarpa a Tisza partján fekvő, ezer éves múlttal rendelkező Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település, ahol évszázadok óta híres a gyümölcstermesztésről és feldolgozásról. A tarpai manufaktúra üzemében a hagyományos lekvárok és pálinkák mellett, ma már a bio változatukat is üvegekbe és palackokba zárják.

A Tarpa Manufaktúra által készített Szatmári Szilvalekvárt és Szatmári Szilvapálinkát 1999-ben Kiváló Magyar termék Díjjal tüntették ki, egy év múlva a Baracklekvár is elnyerte ezt az elismerést. Párizsban a Sial d´ Or  nemzetközi élelmiszer-ipari világkiállításon 2002-ben a teljes lekvárcsalád aranyéremmel lett kitüntetve.Szatmári Szilvalekvár

Szatmári szilvalekvár

A Szatmár-Beregi síkság és a Tisza árterületein honos penyigei kék szilvából,- melyet a helyi emberek „nemtudom szilvaként” ismernek, - több órás lassú főzéssel, hagyományos eljárással készül ez a páratlan aromájú lekvár, mely a szilván kívül semmilyen más hozzáadott anyagot vagy tartósítószert nem tartalmaz.

Összetevők: szilva 100 %
Töltősúly: 250 gMeggylekvár

A kitűnő zamatú újfehértói fürtös meggy felhasználásával régi receptúra alapján készül ez a lekvár, mely a meggyen és az édesítőszeren kívül más hozzáadott anyagot vagy tartósítószert nem tartalmaz.

Összetevők: újfehértói fürtös meggy 85 %, cukor 15%
Töltősúly: 250 g
Baracklekvár

A Zempléni-hegység déli lejtőin termett gönci kajszibarackból házi receptúra felhasználásával készülő lekvár, lassú kíméletes főzés után kerül üvegekbe. A barackon és az édesítőszeren kívül más hozzáadott anyagot vagy tartósítószert nem tartalmaz.

Összetevők: gönci kajszibarack 85%, cukor 15%
Töltősúly: 250 g
Birsalma lekvár

A Magyarországon honos birsalmák talán legkarakteresebb ízű fajtájából a „bereczki bőtermőből” készül, hagyományos eljárással ez a lekvár, mely a birsalmán és az édesítőszeren kívül más hozzáadott anyagot vagy tartósítószert nem tartalmaz.

Összetevők: birsalma 85%, cukor 15%
Töltősúly: 250 gCsipkebogyó lekvár

Frissen szedett érett gyümölcsből, hagyományos módszerrel nyitott üstben, óriási figyelemmel és szeretettel készül. Tartósítószekerek és adalékanyagok hozzáadása nélkül.

Összetevők: Csipkebogyó 85%, cukor 15%
Töltősúly: 250 g