Hetényi pince szekszárdi borvidék

 0,75 literes

Fehérbor

Irsai Olivér (száraz)

Pinot Grigio (száraz)

Chardonnay (száraz)

Olaszrizling (száraz)

Rosé

Kékfrankos (száraz)

Kadarka (száraz)

Cabernet Sauvignon (félszáraz)

Fuxli (siller) (száraz)

Vörösbor

Kékfrankos (száraz)

Cabernet Sauvignon (száraz)

Pinot Noir (száraz)

Kadarka (száraz)

Kosbor (száraz)

2 literes

Vörös Cuvée (száraz)

Kékfrankos rosé (száraz)

Chardonnay (száraz)

 

Ősi pince villányi borvidék

 

0,5 literes

Cirfandli (késői szüretelésű édes bor)

0,75 literes

Fehérbor

Villányi Olaszrizling (száraz)

Mustra (félédes fehér)

Vörösbor

Villányi Kékfrankos (száraz)

Opomer (félédes vörös)

2 literes

Mustra (félédes fehér)

 

Ferger-Módos borászat szekszárdi borvidék

 

0,75 literes

Szekszárdi Olaszrizling (száraz)

Fehér Cuvée (száraz)

Rosé Cuvée (száraz)

Szekszárdi Kadarka (száraz)

Vörös Cuvée (száraz)

 

Kovács Harmat pincészet villányi borvidék

 

0,75 literes

Fehérbor

Versendi Juhfark (száraz)

Versendi Olaszrizling (száraz)

Rosé

Villányi rosé (száraz)

Vörösbor

Édes élet {Pinot Noir-Portugieser}(félédes)

1,5 literes

Versendi Cuvée {Chardonnay-Cirfandli}(édes)

2 literes

Versendi Olaszrizling (száraz)

Versendi Juhfark (száraz)

 Hárs család Bio pincészete pécsi borvidék

 

0,75 literes

Fehérbor

Sauvignon Blanc (száraz)

Olaszrizling (száraz)

Hárslevelű (félszáraz)

Mustok

Bianka (fehér)

Portugieser (vörös)

 Götz pincészet tokaji borvidék

 

0,75 literes

Tokaji Sárgamuskotály (száraz)

Tokaji Furmint (száraz)

 Egri Korona Borház

 

0,75 literes

Fehérbor

Egri Csillag (száraz)

Debrői Hárslevelű (édes)

Egri Olaszrizling (száraz)

Egri Korona (félszáraz)

Egri Leányka (félédes)

Egri Leányka ((száraz)

Rosé

Egri Rosé (száraz)

Vörösbor

Pinot Noir (száraz)

Egri Kékfrankos barrique (száraz)

Menoire (félédes)

Egri Turán (édes)

3 literes

Eri Chardonnay (száraz fehér)

Egri Fehér (félédes fehér)

Egri Rosé (száraz)

Vörös Harmónia (száraz vörös)

Egri Vörös (félédes vörös)

 Bocsa Péter pincészete egri borvidék

 

3 literes

Fehér Cuvée (száraz)

Fehér Cuvée (félédes)

Vörös Cuvée (száraz)

Vörös Cuvée (félédes)

Tóth Ferenc pincészete egri borvidék

 

2 literes

Muskotály Cuvée (édes fehér)

Merlonka (édes vörös)

 Salánki Családi pincészet Aszófő

 

0,75 literes

Fehérbor

Rajnai Rizling (száraz)

Balatoni Juhfark (száraz)

Szürkebarát (félédes)

Rosé

Salánki Rosé (száraz)

Vörösbor

Salánki Kékfrankos (száraz)

Blauer Potugieser (félédes)

1,5 literes

Balatonfüredi Cuvée (száraz)

Szürkebarát (félédes)

Blauer Potugieser (félédes)

5 literes

Fehér Cuvée (száraz)

Rosé (száraz)

Vörös Cuvée (száraz)

Várszegi pincészet Balatonboglár

 

0,75 literes

Fehérbor

Sárgamuskotály (száraz)

Rosé

Rosé Cuvée (száraz)

Vörösbor

Portugieser (száraz) 

Habzóbor

Csabagyöngye (száraz)

Csabagyöngye (félédes)

1,5 literes

Olaszrizling (száraz)

Királyleányka (száraz)

Rosé Cuvée (száraz)

Cabernet Sauvignon (száraz)

Merlot (száraz)

Portugieser (száraz)

 Gyümölcsborok

 

Kontyos borászat

 

 0,5 literes

Eperbor (édes)

Málnabor (édes)

Kajszi bor (édes)

Szilvabor (édes)

Meggybor (édes)

Csipkerózsa pincészet Debrecen

 

0,5 literes

Csipkebogyóbor (édes)

Kökénybor (édes)

A csipkebor paraméterei:

Alkohol tartalom: 11% (hozzáadott alkoholt nem tartalmaz, csak az erjesztéssel keletkezett alkoholt)
Savtartalom: 10 ezrelék
Cukor tartalom: 180-200 g/l
Extrakt anyag tartalom: 110-130 g/l

A 6 puttonyos tokaji aszú paraméterei közül az extrakt tartalmában tér el, mivel az aszú 50g/l, a csipkebor 110-130 g/l tehát a gyümölcstartalma jelentősebb az aszúénál.

A csipkebor nem tartalmaz semmilyen hozzáadott aromát, tartósítószert, csak természetes anyagokat. Víz, szőlőcukor és csipkebogyó felhasználásával készült. Minimális kéndioxid tartalma van, amit az erjedés elején adagolunk a musthoz, melynek nagy része eltávozik a borból az erjedési folyamata alatt.

500 ml csipkebor kb. 1kg csipkebogyó kivonatot tartalmaz, tehát nagy koncentrációban benne van minden olyan a szervezetre jótékony hatású anyag, ami a csipkebogyóban megtalálható.

A csipkebogyó összetétele:

C-vitamin (200-1500 mg/100 g)
A-, B1-, B2-, E- és K-vitamin
ásványi anyagok
cukor, aminosavak
pektin (vízben oldódó élelmi rost)
szerves savak (alma és citromsav)
cseranyag (tannin), illóolaj
karotinoidok, flavonoidok, polifenolok (antioxidáns vegyületek)

A csipkebogyó jótékony hatásai:

gyenge vizelethajtó (vesekő, vesehomok kezelésére)
meghűléses betegségek megelőzésére, illetve kezelésére
immunerősítő és roboráló hatású
serkenti a mellékvesék és a máj működését
vérzéscsillapító, emésztésjavító
köhögéscsillapító
csökkenti az ízületi gyulladás tüneteit
sejtöregedés gátló (kozmetikumokban)

Összességében:
A csipkebogyó fogyasztása fokozza a szervezet ellenálló-képességét, a benne található flavonoidok gyulladás gátló, immunerősítő hatást fejtenek ki, a pektinek pedig segítik az emésztést. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti az érfalakat, fokozza a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. A csipkebogyó készítmények jól használhatók erősítő, üdítő és élvezeti célokra is

A csipkebogyó izületi gyulladás csökkentő hatását dán kutatók be is bizonyították, megtalálták benne, azt az amin vegyületet, aminek tulajdonítják ezt a hatást.